Hoppa till innehåll
Home » Pitabröd med pankopanerad Akkawi och sesamdressing

Pitabröd med pankopanerad Akkawi och sesamdressing

Ingredienser:

4 portioner
Tid: ca 25 minuter

2 frp Akkawi
8 pitabröd
1 rödlök
Grönsallad
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl matolja

Sesamdressing

2 dl matyoghurt
1 ½ tsk tahini
1 tsk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Så här gör du:

  1. Ta fram tre skålar. Vispa upp äggen i den ena. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och pankoströbröd i en. Skölj Akkawi osten och skär sedan i skivor. Dela på hälften så du får kvadrater. Doppa i vetemjöl, ägg och sist pankoströbrödet. Lägg på ett fat.
  2. Hetta upp olja (ca 120 grader) i en stekpanna med hög kant. Lägg ner några bitar Akkawi i taget och fritera någon minut tills de fått fin färg. Ta upp med en slev och lägg på ett galler.
  3. Blanda yoghurt med tahini och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Strimla rödlöken tunt. Värm pitabröden i ugn eller mikrovågsugn några minuter.

Servera pitabröden med pankopanerad akkawi, sallad, lök och sesamdressing. Toppa gärna med rostade sesamfrö.

Tips! För en ännu matigare variant kan du servera pitabröden med finstrimlad vit- eller rödkål.

3 kommentarer till “Pitabröd med pankopanerad Akkawi och sesamdressing”

  1. Hej! Vi köpte akkawi på Emporia när ni stod där. Vi stekte det hemma och det blev inte lika bra som i butiken. Hur gör man för att tillaga den lika bra som ni gjorde?

    1. användare web

      Hej Annette, tack för att du skriver till oss. Vi kommer inom kort att svara dig med några tips!
      Ha det fint!

    2. Hej Annette, tack för din kommentar!

      Rekommenderar hög värme i pannan innan ni har i osten och så fräser till och vänder till den fått gyllenbrun färg.
      Om osten släpper från sig kondens/vätska i pannan så ska ni hälla av eller röra om så att vätskan avdunstar. Risken är att osten smälter om den får koka i vätskan.
      Rekommenderar att ni äter direkt eller ställ pannan med lock på lägsta värmen tills att det är dags att äta.

      Hoppas att du får nytta av informationen och tack för att du köper våra ostar!

      Hälsningar från familjen på Nablus Mejeri i Malmö.

Kommentarer är stängda.

Translate »