Ingredienser:
6 portioner
Tid: ca 20 minuter
Mynta yoghurtbollar
2 stora apelsiner
1 granatäpple
200 g skivade mandlar
4 g salladmix av din preferens – spenat och ruccola är vår favorit
2 msk honung
juice av 2 st citron eller äppelcidevinäger
olivolja
salt
finmald vitpeppar
Så här gör du:
Dressing
Blanda juicen med honung, olivolja och salt och vitpeppar till smak. Man kan även använda äppelcidervinäger om man vill ha en mjukare smak.
Sallad
- Skala av apelsiner och skiva dem.
- Ta ut alla kärnor av granatäpplet.
- Blanda salladsmixen med dressing, frukten och mandlar.
- Servera genast och toppa med 3-4 yoghurtbollar per portion.
Tips! Perfekt julsallad!
Om man ska inte servera direkt tipsar vi om att spara dressingen för sig. Smaken är också fint med yoghurtbollar naturella.
Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*