En kryddig och smakrik sidorätt till ditt julbord! Med inspiration på mellanösterns smaker och våra färska grillostar kan du lätt ge ditt julbord en ny karaktär!
Ingredienser:
6 portioner
Tid: ca 30 minuter
2 pkt Original grillost
3 aubergine
600 g krossade tomater
1 st gullök
3 st vitlök klover
timjan och oregano till smak
spiskummin
kajennpeppar pulver
olivolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 bunt färsk persilja
Så här gör du:
- Skiva aubergine i tuna skivor, lägg dem på en skål och strö salt mellan olika lager. Detta hjälper att ta bort beskan av aubergine. Låt de stå runt 10 min. medan du förbereder rester av ingredienserna.
- Hacka gullök och vitlök och hälften av persiljan.
- I en kastrull, fräs gullök och vitlök, timjan och oregano med olivolja i mellan värme tills gullök börjar blir transparant.
- Skölj aubergine och lägg den i kastrullen, fräs den tills den blir mjuk och fått lite färg. Lägg till mer olja om den behovs.
- Lägg till tomaterna, kajennpeppar och spiskummin och rör om tills tomatsåsen har ändrat färgen.
- Lägg till persiljan och smaka av med salt och peppar till smak.
- Innan servering, stek Original grillost i skivor.
- Servera i små skålar som man kan distribuera i olika delar av bordet. Toppa med färsk persilja och ringla olivolja.
Tips!
- Testa med andra grillostar av Nablus Mejeri, t.ex. Nablusi med nigellafrön eller Akkawi som är mjukare. >>Se här hela grillost sortiment.
- Vill man ha starkare grytan kan man lägga till chiliflingor till smak, den bästa moment att göra det är när man fräser gullök.
- Lyxigt också att toppa med grillade solrosfrön, sesamfrö eller pumpakärnor.
Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*