Bjud på hamburgare till middag ikväll! Fyll med bara halloumi eller med halloumi samt nötfärsburgare eller pankopanerad aubergine.
Ingredienser:
4 portioner
Tid: ca 30 minuter
4 hamburgerbröd
1 frp Original eller laktosfri Original
(2 frp om du enbart serverar med halloumi)
Grönsallad
2 stora tomater
Dressing
2 dl matyoghurt
½ dl majonäs
2 msk chilisås
2 msk bostongurka
Nötfärsburgare
600g nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pankopanerad aubergine
1 stor aubergine
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
- Dressing: Blanda yoghurt med majonäs, chilisås och bostongurka.
- Nötfärsburgare: Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Pankopanerad aubergine: Skiva aubergine i tjocka skivor. Salta och låt stå en stund. Torka av. Fördela ut vetemjöl, ägg och pankoströbröd i vars en skål. Salta och peppra i mjölet.
- Doppa aubergineskivorna först i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbrödet.
Stek i het olja tills båda sidor fått fin färg. - Halloumi: Skölj av halloumi, skär i tunna skivor. Stek gyllenbruna i lite olja i en het panna.
Servera hamburgarna med halloumi, sallad, dressing och skivad tomat.
Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*